Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@22:02:36 GMT

استقلال کانون وکلا عامل تکامل نظام حقوقی کشور است

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۷۴۸۶

استقلال کانون وکلا عامل تکامل نظام حقوقی کشور است

عضو کمیسیون صیانت و حمایت مرکز وکلای قوه قضائیه گفت:تدوین آئین‌‌‌نامه اجرایی لایحه‌ استقلال کانون وکلای دادگستری گامی مؤثر در جهت تکامل نظام حقوقی کشور است.

رضا قربانی در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی و قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با لزوم تدوین آئین‌نامه‌ها و تصویب قوانین بی‌نقص و عاری از هرگونه کاستی، اظهار کرد: می‌بایست در راستای رسیدن به نقطه مطلوب از تمام ظرفیت‌ها و اندیشه‌ها در راستای در پیش گرفتن رویکردی ژرف و افقی گسترده بهره گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اذعان کرد: مسئولین نظام قضایی کشور برای تدوین آیین‌نامه اجرایی لایحه‌ استقلال کانون وکلای دادگستری  با اعلام فراخوان جهت بررسی آن از حقوق‌دانان، کارشناسان، جامعه‌ وکالت، اندیشمندان و دعوت به‌عمل آوردند که گامی مؤثر در جهت تکامل نظام حقوقی است.

عضو کمیسیون صیانت و حمایت مرکز وکلای قوه قضائیه با بیان این‌که تاکنون رئیس قوه‌ قضائیه با نیک‌اندیشی تحولات عظیمی را رقم زده‌اند، گفت: سلامت نظام قضایی، دادرسی منصفانه و عدالتخواهی با تدوین آیین‌نامه‌ای کامل، جامع و متناسب فراهم خواهد شد.

وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: باید در نظر داشت که تغییرات و تحولات گسترده در شرایط موجود برای برخی از آیین‌نامه‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است و گاه باید واژگان را شست و قوانین را تمیز کرد. این اصلاحات می‌بایست در قانون مجازات اسلامی، چک و آیین دارسی کیفری و ... اعمال شود.

قربانی تصریح کرد: باید با واقع‌گرایی و نگرشی نیک و بی‌طرف پذیرفت که آیین‌نامه‌ اجرایی لایحه‌ استقلال کانون وکلای دادگستری از تغییر و تحولات مستثنی نیست ولی متأسفانه در این میان برخی با موضع‌گیری جانبدارانه و تمسک به استقلال وکالت و با هجمه‌های مختلف به مرکز وکلا و عقیده‌های ناروایی چون تضعیف استقلال وکالت از ناحیه قوه قضائیه مقابل این اصلاحات ایستاده‌اند.

وی اذعان کرد: باید توجه داشت که آیین‌نامه استقلال وکالت به‌عنوان یک اصل بنیادی و ارزشمند است و داردرسی منصفانه و احترام و ارزش در سایه آن محقق خواهد شد.

این وکیل پایه یک دادگستری با بیان این‌که طرفداران جدی استقلال، تقویت و توسعه تخصصی، عملکردی و جایگاهی، نهاد وکالت کانون‌های وکلا و مرکز وکلا است، گفت: استقلال کانون وکلای دادگستری مردم‌محور بوده و در مسیری جز عدالتخواهی گام بر نخواهد داشت.

عضو کمیسیون صیانت و حمایت مرکز وکلای قوه قضائیه تصریح کرد: شفافیت و روشنگری از ارکان بسیار مهم است و باید باور داشت که با مستقل شدن وکلای دادگستری شفافیت و اعتمادسازی ایجاد خواهد شد.

قربانی افزود: اندیشمندان و متفکران نیک‌اندیش، دانایان حقوق و حقوق‌دانان و جامعه‌‌ وکالت و تمام کسانی که می‌توانند اهتمام لازم را داشته و در راستای هر چه بیشتر عدالتخواهی، دادرسی منصفانه، احقاق حق و ابطال باطل و سلامت بیشتر قضایی، گام برداشته تا آیین‌نامه‌‌ای جامع و کاملی تدوین شود.

انتهای پیام/ 4105

منبع: آنا

کلیدواژه: رضا قربانی آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا استقلال کانون وکلای دادگستری استقلال کانون وکلا قوه قضائیه مرکز وکلا آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دانشگاه تهران گفت: نهاد‌های بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به‌عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد و اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.
دکتر سید محمد مقیمی در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحد‌های دانشگاهی دانشگاه تهران یادآوری کرد: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد؛ اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر موجود است و باور داریم دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران به تلاش برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهاد‌های علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران تأکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به‌عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تأیید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده و دانشگاه تهران میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه گفت: هشتم خرداد ماه در مراسم نود سالگی دانشگاه تهران، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهاد‌های دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.
مقیمی افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.
وی همچنین از برگزاری اجلاس سراسری رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه‌گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • کارشناس حقوقی: رای کمیته انضباطی درمورد هوادار سپاهان مطابق آیین‌نامه است
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • کوتاهی سازمان لیگ در اجرای آیین‌نامه در جریان دیدار جنجالی
  • مرحله دوم آزمون وکلای دادگستری برگزار شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • مهم ترین عامل توسعه یك جامعه نظام آموزشی است
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین نامه دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است